damdiduuu

Monday, February 27, 2012

Cruise Tasik Putrajaya

alhamdulillah
kebetulan waktu kita ke Putrajaya
ada Karnival Wow
dan sempena karnival tu
ada promosi
50% diskaun untuk lake cruise.
harga biasa RM30 dewasa.

memandangkan kita datang awal
atau pun lebih tepat lagi
kapal lambat lagi nak datang :p
kita pun makan² di Umai Cafe tepi tasik tu.
tengok menu saja daddy kata " ... murah chicken chop dia"
terus la mommy pesan chicken chop.
daddy kenyang lagi makan di Karnival Wow tadi.

bila jumpa kapten kapal
yang baru mommy dapat banyak info.
antaranya - ada cruise malam
siap makan²,
2 jam,
dalam kapal yang lebih besar,
berbanding cruise biasa 45 minit saja.
cruise lebih jauh
dari kediaman Tun Mahathir
sampai ke empangan besar sana.

harga cruise malam bergantung kepada makanan
dari hotel mana
(rasanya ada 3 hotel yang bekalkan makanan)
biasanya sekitar RM200 seorang.
ada juga karaoke,
malah Datuk Siti Nurhaliza pun shoot video clip
atas cruise Putrajaya ni.

Official website: Cruise Tasik Putrajaya


super Alice in Putrajaya!


chicken chop Cafe Umai
sedap dan harga pun berpatutan


budak kecik baru pertama kali
nak naik cruise


pantang suruh posing
ada je idea daddy nak buli Alice!


Alice beli tiket berdiri sepanjang cruise ni!
:p


daddy ambil foto di belakang feri


Kapten kapal yang banyak cerita
pasal semua pakej cruise yang ada kat Putrajaya
:)


oi! ajar baby apa tu?!


mommy, why people take photo everywhere?


masjid Putra
dan masjid mommy & daddy :)
I love my yayang!

1 comment:

  1. cambest je naik cruise tu...xpenah try lg...heheheh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...